OneHappyHound is op zoek naar Freelancers!

Bekijk de vacature

Steven Van Gucht

Sinds jonge leeftijd is Steven gefascineerd geweest door dierengedrag - van de lokale Nature Club toen hij 10 jaar oud was, tot zijn professionele ervaring met dieren, heden.

In 2007 werkte hij als vrijwilliger in één van de grootste hondenasielen van Spanje, waar 600 honden werden verzorgd. Het asiel was vooral gespecialiseerd in de rehabilitatie van misbruikte- en verwaarloosde Greyhounds en Galgos.

Later in 2008 werkte hij opnieuw als vrijwilliger, deze keer in een Wildlife Rescue park te Thailand, waar exotische verwaarloosde dieren gehuisvest waren. Verschillende dieren zoals olifanten en apen die gebruikt werden voor het toerisme, kregen hier een tweede kans.

In 2012 ging Steven voor 3,5 jaar naar California-Bay Area om zich te wijden aan de studie van hondengedrag, individueel en in groepen.

Hij kwam in aanraking met verschillende hondentrainers die hem steeds bijstonden in zijn ervaringen, werkte dagelijks met verschillende groepen honden en ook met individuele gevallen voor meer specifieke gedragstraining bij eigenaars thuis.

Socialisatie voor honden is essentieel. Met OneHappyHound wil hij de hond vooral voldoende interactie laten maken met andere honden en omgevingen, waarbij ze hun overbodige energie kwijt kunnen en u een moe maar voldane hond terug krijgt.

Meer specifieke gedragstraining kan ook, hierbij maakt Steven Van Gucht gebruik van zijn ervaring met dieren en zijn opleiding om u een evenwichtige hondentraining aan te bieden. Belangrijk is hier de communicatie tussen eigenaar en hond. Positieve versterkingen die sneller resultaat geven, zijn de sleutel tot het creëren van een gezonde en duurzame relatie met uw dier.

Academische Achtergrond

B.S. in Agro-biotechnologie, optie dierenzorg [Gent, België 2008]

[Thesis: De effecten van hondengedrag op menselijke feedback]

Professionele Achtergrond

Dog Walking | Dog Training [California, Bay Area, USA]

Wildlife Rescue [Phetchaburi, Thailand]

Dierenarts assistent [Antwerpen, Belgie]

Greyhound Rescue [Spanje]

Hondenuitlaatservice [Nederland]

Up to date blijven door verschillende seminaries en lezingen

(Science Based Training, Ian Dunbar, CPDT-KA Trainers, Udemy, Dierenartsen, Syntra,.. ) opvolgen kennis en veranderingen omtrent gedragstraining bij honden.

Sabine

Ik groeide op tussen een beestenboel in het Leuvense: paarden, honden, katten, kippen, konijnen, parkieten, vissen… elke dag buiten tussen de dieren! Vakanties en naschoolse activiteiten bestonden uit de scouts, ritten en vrijheidsdressuur met de pony, lange wandelingen en agility of frisbeeën met de honden, maar ook stallen kuisen e.d. dat komt kijken bij het houden van dieren. Dieren en natuur vond ik de max, maar ook wetenschappen lag me erg, daarmee besloot ik biologie te gaan studeren.

In 2017 studeerde ik af met een masterdiploma in ecologie en biodiversiteit. Het jaar na mijn studies stond in het teken van reizen en vrijwilligerswerk in ecologisch onderzoek. Zo verbleef ik drie maanden in Zuid-Afrika en hielp er met veldwerk voor onderzoek rond vogels in de regio. Later spendeerde ik drie maanden op de afgelegen prairie in Noord-Oost Oregon in Amerika voor vegetatieonderzoek.

Eind 2018 verhuisde ik naar Antwerpen. Ik ging aan de slag bij een bedrijf dat software maakt die biologische data en satellietbeelden verwerkt tot interessante modellen, iets dat helemaal in mijn straatje past! Maar ik belande dag in, dag uit achter mijn laptop en miste het buitenwerk. Ook het niet meer hebben van een huisdier maakte mijn leven helemaal anders. Samen met mijn zus begon ik wekelijks honden uit het asiel een leuke wandeling te bezorgen. Elke week weer keken we hier enorm naar uit. We maakten niet enkel de hondjes er blij mee, maar ook onszelf.

In de zomer van 2021 begon ik mee te lopen met Steven en zijn Happy Hounds. Enkele maanden later was de kogel door de kerk, ik zou meestappen in het One Happy Hound avontuur!

Ik streef ernaar de honden een leuke dag te bezorgen waar ze moe en voldaan van terugkomen. Een dag dat ze stevig kunnen bewegen, veel snuffelen en mogen ontdekken dat ze heel veel kunnen en durven. Een dag dat ze interactie hebben met een groep soortgenoten die na verloop van tijd echte maatjes kunnen worden.

Ik geef graag vertrouwen, maar door mijn bezorgde natuur zal ik risicosituaties steeds uit de weg proberen gaan, voorkomen is beter dan genezen. In het geval dat er toch `genezen` dient te worden, heb ik steeds een EHBO kit bij de hand om alvast de eerste zorg te kunnen verlenen.

In januari 2022 startte ik met een tweejarige opleiding tot hondengedragdeskundige bij het gedragscentrum voor honden van Laura Bangels om naast praktijkervaring ook een academische basis te hebben in het gedrag van honden.

Arno

Buiten zijn in de natuur met de hondjes voor de ganse dag is genieten, maar toch ook stevig.

Ook bij regen, gewoon goan! En liefst nog met de camera aan.

Je kan mijn daguitstappen met de hondjes volgen op instagram

Mijn fascinatie voor dieren en film begon al bij: Lassie, Beethoven, Beestenbos is boos, All Dogs Go To Heaven, Free Willy, enzovoort. Plots kreeg ik dan mijn eigen herdershond, een Collie die dan ook Lassie op de halsband droeg.

Deze trouwe viervoeter kwam mij soms ‘eigenpotig’ aan de poort van de lagere school opwachten, nadat hij thuis weer ontsnapt was natuurlijk.

Na Lassie kwam er geen hond meer in huis, maar dankzij mijn mémé, die steeds een duo van Mechelse en Hollandse herders in huis had, kon ik voldoen aan de behoefte naar een hond en ging ik wel eens mee naar de hondenschool of lag ik te ravotten met de honden op haar recreatiegrond.

Het leven kreeg een andere wending en zo kwamen er enkel nog katten in huis.

Erg leuk wel om ze te observeren en te imiteren door ze ‘de knipoog’ te geven of samen de muur op te klimmen, om daar gewoon lekker te zitten dromen.

Omdat er toen minder opties waren om met dieren te werken, was de beslissing snel gemaakt om te duiken in de wereld van videogames. Op het hoofdkantoor van Game Mania startte mijn storyline en heb ik me kunnen ontwikkelen en leerde ik geweldige persoonlijkheden kennen. Jaren later was ik toch toe aan afwisselend werk en zou ik de switch maken naar Gebouwenbeheerder. Het kantoorleven bleef me echter parten spelen en zo groeide het gemis naar honden.

Ik besloot Steven van One Happy Hound te ontmoeten, en ik werkte ernaar om fulltime honden uit te laten, gecombineerd met het editen van teksten en video.

Na het voltooien van o.a. de opleiding Dog Coach zal ik mij inzetten om gedragsproblemen aan te pakken maar ook baasjes meer zelfbewust te laten worden van hun houding bij de hond. En dit steeds op een aangepaste manier, zonder neerbuigend te zijn.

Hond uitlaten, oppas of training? - Ik zorg met liefde voor jouw hond en alles ‘daarhond’.

Annick

Dieren maken me zielsgelukkig en met hen werken is altijd mijn grote droom geweest.

In mijn kindertijd stond alles in het teken van dieren, thuis kregen ze allemaal een warme plek, veel aandacht, liefde en zorg. Ik ging zo vaak mogelijk de natuur in met de paarden en onze honden konden heerlijk urenlang loslopen.

Na mijn studies bleef ik in Antwerpen en was ik vooral bezig met sporten en de wereld ontdekken. Terwijl ik mijn weg zocht op professioneel vlak, woonde en werkte ik als consultant in binnen- en buitenland, was de fitnesswereld lang mijn domein, en werkte ik personal assistant en office manager.
In 2020 besloot ik mijn hart te volgen door te starten als hondenwandelaar en dierenoppas. Een beslissing waar ik nog elke dag supergelukkig van word!

Niet lang daarna kwam One Happy Hound op mijn pad en begon ik met Steven mee te lopen. Hij leerde me alle kneepjes van zijn vak en wakkerde mijn enthousiasme alleen maar aan! Sabine bracht me in contact met Laura Bangels, waar ik in september 2022 ook met de tweejarige opleiding tot hondengedragdeskundige startte. Zo hoop ik nog veel meer inzicht te krijgen in de taal en het gedrag van honden, en als hondentrainer samen met de eigenaars te zorgen voor gelukkige en goed gebalanceerde honden.

Sam| Dierenverzorging | Paard

Bij Sam is jouw paard in goede handen. Je trouwe viervoeter krijgt de best mogelijke zorgen. Samen maken we daarvoor een oppasplan op zodat je dier in zijn leefomgeving verzorgd wordt, zoals jij het graag hebt.

Heb je als particuliere eigenaar een paard op de wei of in de stal en heb je nood aan een ervaren oppas? Of heb je als professional handen tekort in je trainingsstal, manege of pension? Dan kan je rekenen op de hulp van Paardenoppas Sam.

In de service van Sam staat het welzijn van het paard centraal. Daarvoor bieden we een volledige basisverzorging aan, uitgebreid met precies dat wat jouw individuele paard nodig heeft.

Het is onze missie om jou als paardeneigenaar te helpen en te ondersteunen om het welzijn van je dier naar een hoger niveau te brengen. Hard werk combineren met liefde, dat kan je alleen maar doen als je echt met liefde werkt. Dat is precies wat je mag verwachten van onze Paardenoppas service.

Er is toch niets mooiers dan ’s morgens uit je bed springen om de wereld een stukje mooier te maken voor een paard, dat zo afhankelijk is van onze zorgen. Met onze liefdevolle inzet, laten we sprankelende sterretjes achter waar we zijn geweest. Daarin willen wij het verschil maken. Daarom wil Paardenoppas Sam er zijn voor jou en voor je paard.

Rani | Pup & gedragstraining

Ik ben Rani. Dier en mens helpen is wat ik graag doe. Al sinds mijn kinderjaren heb ik een passie voor dieren. Ik zaagde bij mijn ouders voor een hond tot we uiteindelijk een hondje kochten. Daarna volgde er nog 3 honden.

Sinds jonge leeftijd ben ik ook veel bezig met paarden en de academische rijkunst.
In het middelbaar wist ik al dat ik met dieren wilde werken en koos ik voor de richting diertechnische wetenschappen. Daarna volgde ik ook een bacheloropleiding dierenverzorging.

Als vrijwilliger heb ik geholpen bij het trainen van honden tot hulphond. Ik gaf training aan de gastgezinnen en deed zelfstandig training om zich voorbeeldig te gedragen tijdens wandelingen op straat. Daarnaast heb ik ook paarden getraind om in te kunnen zetten in hippotherapie voor mensen met een mentale beperking. Daarbij trainde ik al verschillende paarden met gedragsproblemen.

Ik ben altijd al heel geïnteresseerd geweest in het gedrag van dieren. Ik wist bij het begin van mijn bacheloropleiding dat ik me hierin zou specialiseren. Daarom ben ik ook heel blij om met Steven samen te werken om baasjes en hondjes te helpen harmonieus samen te leven. Daarnaast ben ik ook nog aan het werk als dierenartsassistente in een dierenkliniek.

De kennis rond diergedrag staat niet stil. Ik school me daarom ook zelfstandig bij door wetenschappelijk onderbouwde boeken te lezen over hondengedrag. Ik volgde enkele modules van de postgraduaat clinical animal behaviourist. Daarnaast volg ik in de toekomst nog een extra opleiding tot hondengedragstherapeute.

Ik train volgens positieve operante conditionering. Wat wil zeggen dat we een bepaald commando koppelen met een gewenst gedrag doormiddel van beloning. Vaak werk ik ook met clicker wat maakt dat je het commando en het gewenst gedrag beter aan elkaar kunt koppelen.

Je hoort het, mens en dier helpen is waar mijn passie ligt! We ontmoeten elkaar hopelijk snel!