OneHappyHound is op zoek naar Dog Walkers!

Bekijk de vacature

Steven Van Gucht

Sinds jonge leeftijd is Steven gefascineerd geweest door dierengedrag - van de lokale Nature Club toen hij 10 jaar oud was, tot zijn professionele ervaring met dieren, heden.

In 2007 werkte hij als vrijwilliger in één van de grootste hondenasielen van Spanje, waar 600 honden werden verzorgd. Het asiel was vooral gespecialiseerd in de rehabilitatie van misbruikte- en verwaarloosde Greyhounds en Galgos.

Later in 2008 werkte hij opnieuw als vrijwilliger, deze keer in een Wildlife Rescue park te Thailand, waar exotische verwaarloosde dieren gehuisvest waren. Verschillende dieren zoals olifanten en apen die gebruikt werden voor het toerisme, kregen hier een tweede kans.

In 2012 ging Steven voor 3 jaar naar Californië om zich te wijden aan de studie van hondengedrag, individueel en in groepen.

Hij kwam in aanraking met verschillende hondentrainers die hem steeds bijstonden in zijn ervaringen, werkte dagelijks met verschillende groepen honden en ook met individuele gevallen voor meer specifieke gedragstraining bij eigenaars thuis.

Socialisatie voor honden is essentieel. Met OneHappyHound wil hij de hond vooral voldoende interactie laten maken met andere honden en omgevingen, waarbij ze hun overbodige energie kwijt kunnen en u een moe maar voldane hond terug krijgt.

Meer specifieke gedragstraining kan ook, hierbij maakt Steven Van Gucht gebruik van zijn ervaring met dieren en zijn opleiding om u een evenwichtige hondentraining aan te bieden. Belangrijk is hier de communicatie tussen eigenaar en hond. Positieve versterkingen die sneller resultaat geven, zijn de sleutel tot het creëren van een gezonde en duurzame relatie met uw dier.

Academische Achtergrond

B.S. in Agro-biotechnologie, optie dierenzorg [Gent, België 2008]

[Thesis: De effecten van hondengedrag op menselijke feedback]

Professionele Achtergrond

HondenTraining-uitlaatservice [California, US]

Wildlife Rescue [Phetchaburi, Thailand]

Dierenarts assistent [Antwerp, Belgium]

Greyhound Rescue [Spain]

Hondenuitlaatservice [Nederland]

Up to date blijven door verschillende seminaries en lezingen [Belgium]

(Science Based Training, Ian Dunbar, CPDT-KA Trainers, Udemy, Dierenartsen, Syntra,.. ) opvolgen kennis en veranderingen omtrent gedragstraining bij honden.

Sabine

Ik groeide op tussen een beestenboel in het Leuvense: paarden, honden, katten, kippen, konijnen, parkieten, vissen… elke dag buiten tussen de dieren! Vakanties en naschoolse activiteiten bestonden uit de scouts, ritten en vrijheidsdressuur met de pony, lange wandelingen en agility of frisbeeën met de honden, maar ook stallen kuisen e.d. dat komt kijken bij het houden van dieren. Dieren en natuur vond ik de max, maar ook wetenschappen lag me erg, daarmee besloot ik biologie te gaan studeren.

In 2017 studeerde ik af met een masterdiploma in ecologie en biodiversiteit. Het jaar na mijn studies stond in het teken van reizen en vrijwilligerswerk in ecologisch onderzoek. Zo verbleef ik drie maanden in Zuid-Afrika en hielp er met veldwerk voor onderzoek rond vogels in de regio. Later spendeerde ik drie maanden op de afgelegen prairie in Noord-Oost Oregon in Amerika voor vegetatieonderzoek.

Eind 2018 verhuisde ik naar Antwerpen. Ik ging aan de slag bij een bedrijf dat software maakt die biologische data en satellietbeelden verwerkt tot interessante modellen, iets dat helemaal in mijn straatje past! Maar ik belande dag in, dag uit achter mijn laptop en miste het buitenwerk. Ook het niet meer hebben van een huisdier maakte mijn leven helemaal anders. Samen met mijn zus begon ik wekelijks honden uit het asiel een leuke wandeling te bezorgen. Elke week weer keken we hier enorm naar uit. We maakten niet enkel de hondjes er blij mee, maar ook onszelf.

In de zomer van 2021 begon ik mee te lopen met Steven en zijn Happy Hounds. Enkele maanden later was de kogel door de kerk, ik zou meestappen in het One Happy Hound avontuur!

Ik streef ernaar de honden een leuke dag te bezorgen waar ze moe en voldaan van terugkomen. Een dag dat ze stevig kunnen bewegen, veel snuffelen en mogen ontdekken dat ze heel veel kunnen en durven. Een dag dat ze interactie hebben met een groep soortgenoten die na verloop van tijd echte maatjes kunnen worden.

Ik geef graag vertrouwen, maar door mijn bezorgde natuur zal ik risicosituaties steeds uit de weg proberen gaan, voorkomen is beter dan genezen. In het geval dat er toch `genezen` dient te worden, heb ik steeds een EHBO kit bij de hand om alvast de eerste zorg te kunnen verlenen.

In januari 2022 startte ik met een tweejarige opleiding tot hondengedragdeskundige bij het gedragscentrum voor honden van Laura Bangels om naast praktijkervaring ook een academische basis te hebben in het gedrag van honden.